miercuri, 29 iulie 2009

"Sunteti niste papagali!"

Ne bucuram de fiecare data cand primim mesaje de la gherlenii plecati in alte tari. De data aceasta insa, am ramas perplecsi. O doamna din Australia, probabil gherleanca, intr-un mesaj lasat pe robot, ne spune ca "suntem niste papagali", pentru ca la Zilele Municipiului "nu l-am dat pe primar", ca "ne trebuie impozite" (!?!?!); "De ce nu dati pe faţă din ce s-a facut orasul Gherla, banii oamenilor care mor de foame" (!?!?)

Este un mesaj cel putin confuz, care insa merita un raspuns. Stimata doamna, credem ca ne confundati. GherlaInfo.ro este un site privat, fara nici o legatura cu primarul (!?!?). Ne rezervam dreptul de a publica ce consideram de cuviinta si de a mediatiza evenimentele locale de larg interes, atunci cand consideram util, pe bani si cu mijloace PROPRII (din buzunar). Nu colectam nici un fel de impozite de la nimeni, iar oameni care mor de foame sunt si in Australia, si in toata lumea, probabil tot noi suntem de vina si pentru ei, in viziunea conspirationista de care dati dovada.

Dupa ce primesti un astfel de mesaj, vorba povestii, un ochi rade, unu' plange!


duminică, 26 iulie 2009

Containerele cu suspensii de bere :)

"Colectarea selectiva a deseurilor" suna minunat, insa practic e cam în ceaţă la Gherla. Containerele nici macar nu mai au pe ele etichetele cu "hartie", "sticla" etc., iar hoardele de tigani sunt la datorie, facand inventarul, in cautare de comori. Faptul ca revin periodic demonstreaza ca au si gasit ceva!
Ramane deocamdata un mister de ce platformele au gratii si acoperis, atata vreme cat sunt larg deschise, iar unele containere stau descoperite, bine, mersi, in afara "custilor".
In poza 2, aceeasi colectare selectiva a deseurilor in Italia. Dupa cum se vede, italienii s-au pregatit mult mai bine la invazia scormonitorilor, astfel ca la ei, containerele sunt protejate. Mult mai practice, containerele se deschid putin, cat sa arunci deseurile, prin apasarea cu piciorul a unei parghii, dupa care se inchid, rautacioase, si nu lasa pe nimeni inauntru.
Si ca sa nu ne dam batuti chiar de tot la capitolul inventivitate, noi avem la Gherla ceva unic: suspensiile cu sticle de bere (foto 1), ca sa vada italienii ca nu suntem chiar asa de inapoiati cum ne credeau ei! Se deschid si la noi putin? Se deschid! Gherla-Italia, 1-1! Ura!