sâmbătă, 28 septembrie 2013

Povestea toamnei

O recomandare pentru iubitorii de poezie si sensibilitate. A disparut romantismul? Viorica din Gherla are un blog care ne convinge de contrariu.
http://anotimpulfluturilor.blogspot.ro/

Suflet golit de toamnã
Cu sufletul lovit de cețuri și de ploi,
ȋmi clatin deznãdejdea printre frunze,
ce mor dansând haotic și greoi,
sãrutul toamnei cade dureros pe buze. 

Incerc  sã ȋi vorbesc, sã ȋi alung amarul,
peste grãmezi de frunze ajung ȋngenuncheata,
ȋn mod surprinzãtor, cuidat, ele devin altarul
pe care zac jertfitã, pustie, ȋnlãcrimatã...
Copacii-s goi de frunze, de amintiri, de viațã,
eu m-am golit de vise, de dor și de iubire,
aș vrea sã-ți vãd azurul decantat pe fațã

sã-mi umpli iarași ființa cu fluturi de simțire!

miercuri, 25 septembrie 2013

Care sunt diferentele dintre fete si baieti?

Maximilian este elev in clasa a VIII-a la Gherla si in urma cu vreun an preziceam ca ne vom mai intalni cu el. Vloging e pasiunea lui, iar pe canalul sau de YouTube am gasit multe filmulete interesante. Azi ne-am oprit la cel care descrie diferentele dintre fete si baieti!

marți, 24 septembrie 2013

Cea mai tare crasma din oras!

Rasfoind un pliant publicitar care circula zilele acestea prin oras, am avut ocazia sa aflam care este cea mai tare crasma din oras si, mai ales, sa aflam cum se numeste. 

Dupa cum era de asteptat, localul serveste bere la halba, iar daca bei 7, primesti una gratis. Dupa opt beri e clar: obrajii se imbujoreza, privirea devine blajina, esti hazliu, deschis la povesti, poante, la cunostinte noi, la impartasirea necazurilor de zi cu zi, dar si a frumoaselor si irepetabilelor amintiri din tinerete, pe modelul "Cand eram mai mic, nu stiam nimic", vorba melodiei. Asa se creeaza de fapt si "atmosfera placuta", cum bine se mentioneaza in reclama la crasma respectiva. Nu e greu de banuit ca in acest local din difuzoare curge de dimineata si pana seara muzica fina, asortata cu berea, doar pentru cunoscatori si pretentiosi (gen simfonica, opera, mai rar cate un hard rock). 

Si nici ca se putea gasi un nume mai special pentru acest minunat local lasat de Domnul pre pamant, probabil singurul din Gherla care isi etaleaza cu mandrie si fara ab-so-lut nicio retinere titulatura de esenta rurala, alaturi de atitudinea ce caracterizeaza clientii sai: "CRASMA VESELA - Cea mai tare din oras!".

P.S. Am cautat pe Facebook, dar inca nu au pagina. Mai asteptam, ca vrem sa vedem care e atmosfera dupa 8 beri  :)