miercuri, 23 septembrie 2009

S-au luat după noi!

Cine n-ar recunoaste si cu ochii inchisi catedrala armeano-catolica din Gherla, emblema orasului? Foarte putini, pentru ca are o arhitectura unica in lume.

Ei bine, fotografia din stanga prezinta o alta biserica! Este leit ca stil, turla principala, ceas, ferestre, poarta principala, chiar si decor, insa este o biserica romano-catolica, aflata in localitatea Lenauheim (Cetad), judetul Timis.

Alte trei fotografii, de aceasta data mai recente, vin sa demonstreze acest lucru.










foto: Herbert Schmidt, Muhlberger Gerhard, colectia Franz Durbeck



Localitatea Cetad a fost mentionata prima data in secolul al XIV-lea, iar in 1415 apare pentru prima data sub numele Tschatad. In anul 1767 aici s-au stabilit germani, iar biserica a fost construita in stil baroc, in 1778. Pana la cel de-al doilea razboi mondial, localitatea a fost locuita de germani in proportie de peste 90%. Aici s-a nascut poetul Nikolaus Lenau, in 1802, in a carui memorie, in 1920, localitatea a fost redenumita Lenauheim (Cetad)
Exista o asemanare izbitoare intre cele doua biserici! Lucrarile la constructia catedralei din Gherla au inceput in 1748, cu 30 de ani mai devreme fata de cea din Cetad. Si totusi, ramane un mister: de unde aceasta coincidenta uriasa de stil?

foto stanga: catedrala armeneasca din Gherla



marți, 22 septembrie 2009

Mână de extraterestru!

Acum sa nu ne acuze cineva ca suntem fani subiecte "aliens", dar daca aparitiile se succed tot mai des, tinem pasul cu ele!
N-am terminat bine cu dihania din lac, cu aspect de delfin si limboc care l-ar face invidios pe nenea ala din trupa Kiss, ca iata, o noua aparitie incinge spiritele!
Este vorba de o fotografie apărută pe site-ul unui agent imobiliar si care a stârnit discuţii aprinse printre internauţi. Asta după ce au observat o apariţie ciudată în partea stângă a fotografiei. Cine sau ce deschide uşa din poză, s-au întrebat oamenii. Până în prezent, nimeni nu a reuşit să găsească răspunsul.

La o vizionare mai atentă, obiectul pare a fi...o mână cu trei degete. Misteriosul obiect a dat naştere unor teorii care mai de care mai ciudate, arată The Telegraph. În timp ce unii susţin că este o mână de extraterestru, alţii cred cu tărie că este vorba despre...o găină uriaşă, scrie Antena3.ro