joi, 25 februarie 2010

Gherla campioana la indicatoare

Ca e criza stim, o, da, ni se baga ideea asta pe gat, urechi si ochi in fiecare zi, in fiecare minut. Paradoxal, cand e vorba de indicatoare, nu s-ar zice ca ducem lipsa de bani.

La intersectia de langa liceul "Petru Maior" am numarat azi trei indicatoare de semnalizare a trecerii pentru pietoni, amplasate pe o distanta de nici doi metri. Unul dintre ele probabil a fost adus de la trecerea desfiintata din centru - apropo, nici pana azi nu s-a obosit nimeni de la circulatie sa instaleze un indicator care sa avertizeze ca trecerea nu mai e, trebuie sa se intample vreo catastrofa intai si atunci, cum e si normal, o sa fie de vina mortul.

Dar sa le luam la rand:
- indicatorul nr. 1 - arata bine, se simte bine (vorba reclamei), are margine portocalie, in ton cu casa alaturata si partidul la putere - trebuie lasat acolo!
- indicatorul nr. 2 e altfel! are marginea de culoare "ţipătul bufniţei", adica verde strident, pe care-l vezi si noaptea, cu ochii inchisi. In caz ca n-ai vazut indicatorul nr. 1, hop, dupa 1 metru, vine al doilea, poate-poate il observi, e obligatoriu de pastrat pe stalp! E foarte posibil sa fie din bani europeni, asa ca nu ne legam de el.
- si indicatorul nr. 3, cocoţat pe stalp - aici nu putem zice nimic, ca ne trezim cu comentarii sarcastice de genul "Bai, fraierilor, asa se pune peste tot in intersectii, sa vada soferii care vin din spate!". In plus, acesta are doua lampi care clipesc intermitent, o fi cadoul de la guvernarea anterioara - amintirile ma rascolesc, amintirile ma chinuiesc, nu putem renunta nici la ăsta.

Asta e pe principiul: daca nu semnalizam trecerile care nu mai sunt, sa le impodobim cu semne pe cele care au ramas.

Pe partea cealalta a drumului, stau doua indicatoare de prioritate gemene. Sa nu se plictiseasca de singuratate. Ura! Si mergand mai departe prin oras, fenomenul este similar.

La o cautare lejera pe net, gasim si un pret aproximativ pentru indicatoare: intre 1 si 3 milioane/bucata. Chilipir curat!

Ne-a fost si frica sa numaram toate indicatoarele din Gherla, la gandul ca in curand o sa fim cei mai dotati in domeniu si ne trezim fara sa stim in "Cartea Recordurilor" cu cele doua succesuri: indicatoarele si cei mai multi caţei vagabonzi pe cap de locuitor cu frica in sân!
Guiness Book, alooooo, aici suntem!!!

luni, 22 februarie 2010

Daca doriti sa revedeti: concert Puya la Ring

Concertul sustinut de Puya la Gherla in 12 iunie 2009 la Disco Ring

Link: Puya in concert (Disco Ring, Gherla, Romania)