duminică, 26 iulie 2009

Containerele cu suspensii de bere :)

"Colectarea selectiva a deseurilor" suna minunat, insa practic e cam în ceaţă la Gherla. Containerele nici macar nu mai au pe ele etichetele cu "hartie", "sticla" etc., iar hoardele de tigani sunt la datorie, facand inventarul, in cautare de comori. Faptul ca revin periodic demonstreaza ca au si gasit ceva!
Ramane deocamdata un mister de ce platformele au gratii si acoperis, atata vreme cat sunt larg deschise, iar unele containere stau descoperite, bine, mersi, in afara "custilor".
In poza 2, aceeasi colectare selectiva a deseurilor in Italia. Dupa cum se vede, italienii s-au pregatit mult mai bine la invazia scormonitorilor, astfel ca la ei, containerele sunt protejate. Mult mai practice, containerele se deschid putin, cat sa arunci deseurile, prin apasarea cu piciorul a unei parghii, dupa care se inchid, rautacioase, si nu lasa pe nimeni inauntru.
Si ca sa nu ne dam batuti chiar de tot la capitolul inventivitate, noi avem la Gherla ceva unic: suspensiile cu sticle de bere (foto 1), ca sa vada italienii ca nu suntem chiar asa de inapoiati cum ne credeau ei! Se deschid si la noi putin? Se deschid! Gherla-Italia, 1-1! Ura!

Un comentariu:

Gherleanul spunea...

Acum 3 luni am facut o sesizare pe site-ul http://primar.hotnews.ro referitoare la aceasta "Colectare selectiva a deseurilor". Am primit raspuns insa doar cu atat m-am ales. In continuare containerele pentru reciclarea deseurilor sunt pline cu orice altceva, numai cu plastic, hartie sau sticle nu.
Postez sesizarea si raspunsul primariei.

Raul M.

Sesizare pentru primaria Gherla, judetul Cluj
Postata de: Raul
La data: 8 Mai 2009
Tip: Reclamatie
Cod: 31844

Stimate domnule primar,

va scriu pentru a-mi exprima opinia in ceea ce priveste administrarea pubelelor de reciclare amplasate la intersectia strazilor Mintiului cu Dejului.
Singurele dati cand aceste pubele contin deseurile reciclabile corepunzatoare fiecarui cod de culoare sunt atunci cand acestea au fost recent golite, iar comunitatea de rromi care locuieste in zona nu a depozitat alte tipuri de deseuri (resturi menajere, moloz, etc.)
Opinia mea, ca si cetatean platitor de taxe si cetatean care doreste sa respecte programul de reciclare este fie sa desfintati aceste pubele din zona respectiva, fie sa le administrati in mod corespunzator.

Cu stima,

Raul M.

Raspunsul primarului
12 Mai 2009

Stimate cetatean,

In primul rand va felicit pentru faptul ca apreciati implementarea acestui proiect insa colectarea selectiva este un act de voluntariat.

Cunoastem problemele care le creeaza rromii din zona. Noi le-am oferit o alta locatie si speram ca impreuna cu proprietarul sa rezolvam problema.

Politia locala va avea competenta si pe probleme de mediu asa ca vom trece si la amenzi.

Cu stima,

PRIMAR