marți, 22 iulie 2008

Exercitiu de democratie


Nu cu mult timp in urma am gazduit, la propunerea primarului, un sondaj cu artistii ce vor fi invitati la zilele orasului. Toate bune si frumoase, lumea interesata de subiect si de vot, intentia primarului laudabila, transparenta totala, ce mai... democratie in toata regula, pana cand s-a gasit un "jmecher" (sau mai multi, nu neaparat rau intentionati!) sa-si bage nasul in sondaj si cred ca nu exagerez cand spun ca a fraudat votarea, prin clickuri repetate (1000 bucati!). Cine a urmarit sondajul stie despre ce vorbesc. S-a votat adica la sapte maini si cinspe degete pentru trupele preferate ale respectivilor, fapt ce a facut sa urce in sondaj Bere Gratis, Florin Chilian si chiar Phoenix. Buuuun, am rezolvat partial problema, prin readucerea sondajului respectiv la cifrele anterioare votarii masive. Urmeaza sondajul nr.2, cel cu numele pentru gradinita din parc, unde din nou cineva (la fel, nu neaparat rau intentionat) se gaseste sa propuna un nume mai neobisnuit: "DRAGANEL". Sigur, nu contestam originalitatea si sclipirea pe care a avut-o autorul cand a propus numele, dar trebuie sa recunoastem ca e irealizabila (zicem noi, adica presupun ca toti avem simtul ridicolului, intr-o masura mai mica sau mai mare). Poate se va gasi cineva sa ne atraga atentia ca noi am introdus propunerea voastra in sondaj. Asa e, nimic mai adevarat, insa asta s-a intamplat doar pentru ca suntem copii de treaba si ne-am facut datoria ca la carte: tot ce s-a propus, s-a introdus. Insa partea a doua, votarea, tine de voi. Asa ca eu zic sa profitam de ocazia asta si sa fim nu neaparat mai seriosi, doar mai maturi si mai cu scaun la cap si sa ne exersam dreptul la democratie mai eficient, ca vor veni si zilele orasului si atunci e loc destul pentru distractie!

Un comentariu:

Anonim spunea...

nici nu va inchipuiti ce mult m-am bucurat cand am citi ce ati scri despre acest 'exercitiu de democratie', nu toti cei care scriu pe acest site sunt suficient de seriosi , cateodata cred ca sunt rau intentionati, de fapt nici nu stiu ce sa cred si despre cel care a scris ca si nume pt gradinita ' guta' la care la cat este de incult ce-am putea sa invatam de la el decat cum sa faci bani pe prostie[asta e parea mea]
si o alta parere nu mai publicati toate prostiile unora daca vreau sa sile faca publice n-au decat sa-si faca televiziune.
aicilef