vineri, 13 noiembrie 2015

Michelangelo de Gherla la lucru, la inaltime - VIDEO

Modernizarea Judecatoriei Gherla se apropie de final. Dupa construirea noului corp cu pasarela de sticla, acoperis nou, geamuri noi, zugraveala exterioara, a venit si randul "blazonului" de pe institutie. 


Vineri la amiaza, un "Michelangelo" local, surprins pe film in timp ce picta inscriptia "JUS LEX" de pe balanta doamnei care imparte dreptatea. Cine mai are privilegiul sa faca asa ceva?

miercuri, 11 noiembrie 2015

Am auzit că nu ştii unde se aruncă gunoiul

Fotografia de mai sus e făcută de vreo două zile, pe Aleea Fagului. Tot în urmă cu câteva zile, cineva se plângea că nu se golesc coşurile de gunoi, mai ales în weekend şi că acestea rămân mai mereu pline. Adevărul e, ca de obicei, undeva la mijloc. 

AŞADAR, dragă gherlean care ţi-ai aruncat punga în tomberon 

Coşurile de tipul celui de mai sus sunt destinate gunoaielor mici (cu referire la mizerii, nu la vreo persoană anume), gen ambalaje, chiştoace, şerveţelul în care ţi-ai suflat nasul, resturi diverse. 

Pentru gunoiul pe care îl aduni acasă sau la serviciu într-o pungă, există CONTAINERE, amplasate mai peste tot. Dacă stai la bloc e imposibil să nu ai la mică distanţă un container, iar dacă stai la casă, pe pariu că ai un tomberon în curte. 

Dacă e noapte şi ţi-e frică să mergi până la container, speriat probabil şi de vreun câine vagabond, amână pe dimineaţă. Ea va veni garantat.  Nu te bucura că nu te vede cineva când iţi arunci punga in coş sau prin vreo tufă. Nu te urmăreşte nimeni, dar dacă te vede, i se face milă de tine, că ai aşa plăceri mărunte.

Dacă fiecare vine ca tine, cu punga plină, şi o aruncă, din comoditate, în primul coş întâlnit, următorul care vine şi are de aruncat ceva, va arunca PE JOS. Pentru ca tu ai umplut coşul cu punga TA. Pentru punga TA, care umple un coş, alţii o sută nu mai au unde sa arunce. Si vor arunca PE JOS.

Ca să înţelegi că NU faci bine, iată o experienţă interesantă pentru tine: dacă tu ai umplut coşul cu punga TA, toţi ceilalţi care au ceva de aruncat, să arunce mizeriile la tine în casă. Sau la tine în curte. Ce zici? Dai "casa" oraşului pe casa ta?