joi, 28 aprilie 2011

Eu sunt perfect! Sau mai mult ca perfect?

E vorba de gramatica, nu de altceva (ce plicstisealaaa!, zisera copiii in cor).
Am avut noroc in generala cu o profesoara de romana clasa no. 1. A tras de bietii de noi sa invatam, iar cine n-a stiut, a avut probleme grele. Ii multumesc si acum ca a turnat gramatica beton in noi, ca altfel cine stie cum scriam p-aici ;)
Cea mai criminala chestie din gramatica era conjugarea verbelor, cu enşpe feluri de timpuri. Mi-am amintit cu placere de ele citind lucrarea de control alaturata, cu subiectul: conjugati la imperfect, perfectul simplu si perfectul compus verbul "a lucra".
Ce-a iesit, Dumnezeu cu mila!


duminică, 24 aprilie 2011

Trenule, masina mica

O banala calatorie cu trenul, pentru cei multi, poate fi o pasiune uriasa pentru iubitorii cailor ferate. Surprinzator sau nu, acestia sunt bine organizati pe site-uri, forumuri, care abunda in subiecte legate de locomotive, trasee, mersul trenurilor etc. Videoclipurile de pe YouTube in care sunt filmate trenuri sunt cele mai cautate pentru ei, iar comentariile de apreciere sau sfaturi in materie feroviara sunt nelipsite.
Editia de Paste 2011 a traseului Dej - Gherla cu trenul, postata de un astfel de amator in domeniu, nu se lasa mai prejos. Enjoy the ride!



video: YouTube/alex58599