sâmbătă, 11 septembrie 2010

Anda Adam, DJ Sava & Raluka in concert la Park Place

Anda Adam in concert la Park Place Bunesti



DJ Sava & Raluka in concert la Park Place (video YouTube sergiothe1ne)

joi, 9 septembrie 2010

Deci, care e sursa?

Chiar o sa ne acuze cineva ca avem treaba cu site-ul primariei!
De vreo cateva zile, vizitatorii acestui site (stiu ei care!) sunt avertizati ca "preluarea oricaror informatii se va face doar cu precizarea sursei".

Suntem de acord, cu trei observatii:
1. Chiar mai jos de acest anunt, pe aceeasi pagina, gherleanul de rand afla (foarte important!) ca pe 8 septembrie e ziua petrolistului. Nu ca ar fi multi JR si Bobby Ewing-i in Gherla, ca sa nu mai vorbim de puturile de petrol din oras (oare de aceea sunt sapaturi in oras? s-a gasit petrol?), dar n-am regasit sursa acestei informatii. Daca nu e sursa precizata, inseamna ca e stire produsa de primaria Gherla. Deci care e sursa?

2. Probabil cei care se ocupa de site-ul primariei nu stiu faptul ca informatiile publice nu pot face obiectul dreptului de autor. Pe intelesul tuturor tu, cel de la primarie, esti platit de mine, locuitorul din Gherla, ca sa ma informezi si sa faci astfel incat informatia de larg interes sa ajunga la mine, pe cat mai multe cai. Cand colo, observam ca se pun bete in roate celor care isi permit sa preia informatii pentru gherleni, care sunt trasi de maneca: mentionati sursa!!! mentionati sursa!!! De parca n-ar fi clar ca anumite informatii pot veni doar de la primarie. Nu e cel mai important ca informatia publica sa ajunga la oameni, indiferent pe ce cale? In alte parti, unele institutii PLATESC pentru publicarea informatiilor.

3. As dori sa vad un alt site al unei institutii publice din Romania care are avertizarea "preluarea oricaror informatii se va face doar cu precizarea sursei".


sursa fotografiei: primaria-gherla.ro

Later edit: 3.10.10 - Mesajul respectiv a fost inlaturat de pe site-ul primariei. Multumim pentru intelegere.

Pentru colectie

Gherla intr-o fotografie aeriana, realizata din partea de N-E a municipiului (Mintiu Gherlii), dintr-un album de prezentare a judetului Cluj