joi, 14 august 2008

La multi ani, Veta Biris!


Sergiu Biris este "creierul" made in Gherla de la Trilulilu.ro (Crocodilu' sef :) Pentru cei care il cunosc, scurta introducere este de prisos. Reproducem de pe blogul lui Sergiu:

Incidentul Biriş. Veta Biriş
Luni, 11 August, 2008

Azi am păţit cea mai tare fază. Am început să primesc tone de mesaje de La Multi Ani pentru “mama”, Veta Biriş.
Imi pare rău că sunt nevoit să vă dezamăgesc, dar nu am nicio legătură cu Veta Biriş. Nu suntem rude şi nici măcar nu ne cunoaştem (deşi Groparu’ continuă să inducă lumea în eroare :P ). Oricum, La Mulţi Ani cu ocazia asta distinsei noastre folcloriste :)


P.S. Noi multumim lui Valer de la Hi-Q pentru pont. La multi ani Birisilor!

miercuri, 13 august 2008

Gherla de altadata...


Pozele vechi cu Gherla mi-au starnit dintotdeauna curiozitatea: cum arata orasul in urma cu ani si ani? Pe vremea cand nu era blocul meu, pe vremea cand nu era cinematograful, pe vremea cand nu erau multe... Tocmai de aceea, de cate ori am avut ocazia, am colectionat cu mare placere poze vechi si mai putin vechi, din care sa redescopar orasul, asa cum nu-l stiam. Pe site am postat un montaj de poze din perioada 1600-1985 (click aici daca nu le-ai vazut), pe care multi dintre voi le-ati putut admira. Acum avem o mica rugaminte la voi: daca aveti pe-acasa astfel de poze, trimiteti-le la noi, prin e-mail sau messenger, sau chiar in original (le scanam si vi le dam inapoi intacte), ca sa le putem admira impreuna.
Pentru azi avem o poza din curtea Scolii Generale Nr. 1, facuta pe 12 octombrie 1969, care surprinde Adunarea de unitate a pionierilor. Dupa cum se vede in poza (click pe ea pentru a o mari), la acea vreme nu existau multe dintre cladirile si constructiile de azi. Terenul de fotbal nu era asfaltat, nu existau garajele, blocurile, strada Victoriei, piata, fosta casa a copilului. Se regasesc insa in poza strada Plugarilor si linia ferata. Ce vremuri...